Sayfalar

Uyguladığım Basit Mutfak Taktikleri

Market çeşnilerini vicdan azabı duya duya kullandım.Artık kullanmıyor,kendi aromalarımı üretip kullanıyorum.

Sarımsaklı tuz,limon kabuğu tozu,soğan tozu,zeytinyağında dinlenmiş sarımsak,bitki ve sarımsak aromalı zeytinyağı,kurutulmuş maydanoz,nane,fesleğen bunlardan bazıları.

Limonlarım buzdolabında kuruyup buruşmasın,tazeliğini kaybetmesin diye,büyük cam bir kabın içine su doldurup,limonlarımı bu suyun içinde koruyorum.Hem de mutfağımda dekor oluyor.

Mutfak dekorunda yağda dinlendirilen sarımsaklar ve bitki özlü zeytinyağı da güzel duruyor.

Oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gereken yiyecekleri de farklı hasır sepetlerde koruyarak mutfak dekorunu zenginleştiriyorum.
Limon kabuğu tozunu,salata,çorba ve ızgarada kullanabilirsiniz.Taze limondan çok farklı bir aroması var.


Soğan tozunu ise her tür yemekte kullanabiliyorum.Hem karamelize olmuş renk ve tat veriyor,hem de mutfağı yoğun bir tatlı soğan kokusu sarıyor.Maydanoz;kuruyunca yaş halinden çok daha rayihalı bir lezzete kavuşuyor.Kurutulmuş acı kırmızı biberler hasır sepetin içinde nefes alabiliyor,mutfak dekoruna da sonsuz katkıda bulunuyor.




Bir mutfağın laboratuar misali bomboş bir tezgaha sahip olması beni üzüyor.Mutfak evin kalbidir.Yaşanacak,beslenecek,sohbetler edilecek ve mis gibi kokacaktır..Kurutulmuş sebzeler,soğanlar ve sarımsaklar,turşular,baktıkça doğallığa sevinçler katacaktır.Sevinçler de bir fincan kahveyle paylaşılmalıdır.Ve elbette bir mutfak baharatla dolu olmalıdır..Ki doğal olsun,şifalı olsun...





1 yorum: