Translate

25 Ekim 2015 Pazar

Buğday Sihiri- Buğday Filizi ...


Fazla söze ne gerek var? Taptaze,kıtır kıtır bir lezzet..Sanki sütlü bir atıştırmalık gibi..İnce doğranmış renkli biberlerin,küp küp domateslerin ve elle koparılmış yeşil yaprakların ve hatta çeşitli kuru yemişlerin arasına düşmeyi bekleyen,buğday filizi...Pardon! Buğday sihiri :)

Vücudunuzdaki bütün kanın bir gecede temizlenmesini ve hücrelerinizin yenilenmesini sağlayan buğday filizi,gerçek anlamda,ekmek,çorba,aşure ile mutfağa giren buğdayın,en güçlü hali!

Ve bu da şu anlama geliyor:Mutfaktan buğday eksik olmasın!...


BUĞDAYI NASIL FİLİZLENDİRDİM?

Çok basit oldu,mutfakta,bir kapta!Yeşil mercimeği filizlendirmede kullandığım,fısfıslı sprey şişesinden,buğdaylara su püskürterek..

Başlama aşamasında geceden derin bir kapta ıslattığım buğdayları,sabah suyundan süzerek,cam bir kaba aldım ve 3-4 gün sürekli nemli tuttum..Karanlık bir köşede de değil..Mutfağımın tezgahının bir köşesinde..Hiç nazlı değiller..Buğdayı,ne ısı etkiliyor ne gün ışığı..Kaprissiz nazsız coşkuyla filizleniyorlar...

Buğdayın bu şekilde bir hekim olabilmesinden,en kısa zamanda,faydalanmanız dileğimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder