Translate

12 Kasım 2015 Perşembe

SOLE Nedir? Ne İşe Yarar?




Tuzla ilgili,küçük bir bilgilendirme yazısı daha :)

Ancak paylaşılırsa bir anlamı olabilecek ''iyi şeyler''den biri yine...

Dünyada,uzun asırlar önce,yüksek güneş ısısında kuruyan iç denizlerin kalıntısı olan ''KAYA TUZU'',içerik olarak ''DENİZ TUZU''ndan farklı değil!..

Deniz tuzu,kaya tuzu ya da kristaller halinde bulunan Himalaya tuzu,rafinasyon işlemlerine tabi tutulmamış,doğal tuzlardır.

Bu doğal besin maddesinin,vücudumuz üzerinde,fiziksel ve ruhsal dengeyi kurduğu,uzun yıllardır biliniyor.

Tuzun içeriğinde bulunan 84 element,insan vücudunda da aynı miktarda bulunur..Bu durumda tuz ihtiyacı,zaten yaşamsal ihtiyaçlarımızın başında geliyor...

Tıpkı,SU gibi..

Sole,bu mükemmel denge kurucu görevi tam anlamıyla karşılayan,her gün alınması gereken bir gıda...Alınması gereken diyorum;çünkü,her gün vücudumuza bu gıdanın içeriğini kabul etmek,bir çok bağışıklık sistemi,yorgunluk,dikkat ve enerji eksikliği sorunlarıyla baş etmemizde destek sağlıyor,bedenin kendini yenilemesine olanak veriyor.

Toksin giderici ve beden üzerinde nötrleştirici etkisi de bulunan Sole,belli miktarda doğal tuz ve suyun birleşimidir..Kimya diliyle söyleyecek olursak,tuzun su içerisinde %26 oranında çözünmesi...

''SIVI GÜNEŞ ya da IŞIK SUYU'' isimleriyle de anılan bir enerji kaynağı..İlaç değil,gıda kategorisine giriyor.

NASIL HAZIRLANIR?

Metal kapaklı olmayan (plastik veya cam) bir kavanoza belli miktarda doğal tuz koyulur.Kavanozun yarısı tuzla doldurulur..Tuzun üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir.4 saat bekletip kavanozun kapağı kapatılır.Geçen bu 4 saatlik süre zarfında,tuz kristalleri çözünecek fakat tamamen erimeyecektir.Bu değerli çözelti artık su da sayılmıyor,tuz da..Bu,elinizdeki Sole'dir..Enerji kaynağı olan içeceğiniz!

Sole'yi kavanozdan almak için metal kaşık kullanılmamalı..Tahta ya da plastik kaşık olması öneriliyor.Her sabah,henüz açken,kahvaltıdan önce,bir su bardağı içme suyuna,bir çay kaşığı ölçüsünde,sole ekleyerek içebilirsiniz..

Bu,öğle ve akşam yemeklerinden önce de uygulanmalı..Kısaca,günde 3 kez her yemekten önce..Elbette,gün içinde bol bol da su tüketerek..

Kavanozdaki Sole eriyiği azaldıkça üzerine su ekleyebilirsiniz.Tuz,kavanozun dibinde daima tam çözünmemiş halde gözlemlenmelidir.Bu durum,bize suyun artık tuza doyduğu bir oranı gösterir.
Sağlık,dinçlik ve mutluluk adına,hazırlanması ve uygulanmasında hiç bir zorluk olmayan Sole tüketmek,büyük bir adım olacaktır.

Peki Sole tüketirken,bu denli tuz tüketiyor olmak,size zarar verir mi?

Hayır :)

Biz zararı,sofra tuzuyla alıyoruz.Rafine tuz,zehirden başka bir şey değil.Hatta vücut için agresif bir madde olduğu belirtiliyor.Vücut bu tuzu (?) eritemiyor ve kurtulmak için,sahip olduğu bütün suyun yanı sıra hücre suyunu da harcıyor.(Acaba bu arada vücudumuz yeterince suya sahip mi?)

Bu durumun tam aksine doğal tuz,içeriğinde bulunan zengin minerallerle,vücudumuzda büyük bir uyum içinde,hücre beslenmesini gerçekleştiriyor.Kan basıncı dengesi,damar sağlığı da yine doğal tuz tüketmenin getirilerinden..

Bütün hastalıklar,irili ufaklı sağlık problemlerinin genel nedeni,vücudun susuz bırakılmasından kaynaklanıyor..Yeterince su tüketerek,vücuda sağlıklı,kusursuz bir denge verebiliriz..

Su içerek,kilo verebilir,damar,kan,kalp,idrar yolu,hormon,tansiyon sorunlarımızı alt edebiliriz..Bedenimizin öncelikli ihtiyacı,besin değil,su tüketmektir...

Susuz kalan bir vücut tam anlamıyla çalışamayacağı için,verilen en doğru besinlerin sindirimi bile yeterli ve uygun biçimde gerçekleşmeyecektir..

Öncelikli su ve Sole tüketimi,ardından da doğal,basit(sebze,meyve ağırlıklı) ve az gıda tüketiminin,sorunsuz ve uzun yaşamın anahtarı olduğuna inanıyorum..

Evren bir bütün ve biz de onun bir parçasıyız. O halde;SIVI GÜNEŞ içmek,güzel bir fikir :)
Bunu düşünmek bile,enerji verebiliyor...

Sole'yi her gün kullanmanız ve her gün ''sağlık,denge,huzur'' üçgeni içinde kalmanız dileğimle :)

***Yemeklerde Sole:Sıcak veya pişirilen yemeklerde Sole'yi kullanamıyoruz.Sıcak,içeriğinde bulunan minerallerin kaybolmasına neden oluyor..Yalnızca içme suyumuzla birlikte kullanılıyor..

3 yorum:

  1. Bu çok ilginç inanılmaz ve faydalı bir bilgi için teşekkürler... Mutlaka uygulayacağım

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim,birlikte uyguluyor olacağımız için :)) Yorumu çok geç gördüm,özür dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bu sole dediğimiz tuz diğer adıyla himalaya tuzumu oluyor

    YanıtlaSil