Translate

8 Kasım 2015 Pazar

RUŞEYM NEDİR? Aklınla Gör,Kalbinle İşit!






Her sabah ''rutin bir güne;sağlıkla GÖZLERİMİZİ AÇMAK'' ne değerli bir an!Büyük değer,kıymet!

Onulmaz sağlık dertleri elbette bütün canlılar için,günün birinde olası..Sağlık problemlerimiz olabilir ve olacaktır.

Fakat bu durumu önlemek,geciktirmek için,dikkatli beslenmek,sağlık açısından iyi alışkanlıklar kazanmak gibi bireysel çabalarımız olmalı..

Pek çok kişi maalesef,sağlık problemleri ortaya çıkınca,tedavi sürecinde bu dikkate,itinaya sahip oluyor.Sonuç olarak,sağlık problemlerimiz olsun ya da olmasın,her yaşadığımız gün,bedenimizi tamamen etkileyen bir durum olan,beslenme alışkanlıklarımızı iyileştirmeye yönelmeliyiz.

Bize ne yapıyorlar?!

Bize neler yapmıyorlar?Endüstriyel besin maddeleriyle çevrilmiş yaşantımızda,satın alıp tükettiğimiz her bir besin maddesi ile,hücre yapımızı bozuyorlar,kanser oluyoruz,kanser ilaçlarına gereksinim duyuyoruz,hastanelerde radyoloji ve kemoterapi bölümleri,hızla işliyor,kısırlık yaygınlaşıyor,kadın ve erkek,üreyemez durumda,hastalıklar ve kimyasal ilaçlar çemberinde kıstırılıyor.Erken menopoz,erken ergenlik yaşayan insanların sayısı çığ gibi büyüyor.Saçlarımız dökülüyor,iç organlarımız çabuk yoruluyor,çocuklarımızın kemik sorunları gün geçtikçe büyüyor...Endüstri,modern ve hızlı yaşam,akıl almaz ve organize biçimde;bize ne isterse yapıyor!!!

Konuyla ilgili,belki yüzlerce hassas kalemden çıkma,makaleler dolu sosyal medyada..Beyaz ekmek,insanları kısırlaştırıyor..Karnımız doyuyor fakat metabolizma fakir düşüyor..Sanayi tipi fırın ekmekleri,bizi mahvediyor.Ekmeğin yapılacağı un,katledilerek,undan çok başka bir şey imal ediliyor.

Buğdayın ruşeym adı ile anılan kısmı tamamen yok ediliyor ki,bu durumda o un artık buğday unu olmuyor,hiç bir mineral ve vitamin içermeyen,aksine içine katkı maddeleri de eklenince,tam bir zehir haline geliyor..Obeziteyi tetikleyen,düzinelerce ciddi hastalığa davetiye çıkaran,içi boş,kof,hiç bir faydası ve getirisi olmayan yiyecek!?

Ruşeym;buğday tanesinin üstünde yer alan embriyodur.Özellikle Avrupa'nın aksine,bizde kesinlikle rağbet görmez..Bilinmez,tüketilmez..Oysa Amerika ve Avrupa'da ruşeym,kısırlık tedavisinde kullanılır.Dengeli ve sağlıklı beslenmede,bir yaşam biçimi belirlemede,ilk sırayı alır!!Çünkü ruşeym,hücre duvarını yapılandırmak gibi mucizevi bir görev üstlenir.Çocuk,genç,yaşlı fark gözetmez,her yaştan insanın beslenmesinde yer alabilir.

Buğday filizlenirken,taneciğin tepesinde görülen o ilk hareketlenmedir,ruşeym...Paha biçilmez bir değerdedir.Aslında buğdayın üreme ve gelişimini üstlenir.Bir ton buğday eşittir,bir kilogram ruşeymdir.....

İnsanlar,yüksek fiyatlar karşılığı,günlük yaşama,sağlığa destek amaçlı,E vitamini kapsülleri alıyor ve ruşeym,yüzde yüz E vitamini kaynağıdır.

Hücre duvarı dayanıklığını sağladığı için,yaşlılık karşıtı,kemik hastalıklarını önleyici,bağışıklık sistemini güçlendirici,pıhtı azlatıcı etkisiyle,kan akıcılığını sağlayıcı,diyabet ve kalp hastalıklarını engelleyici,gelişimini durdurucu,üreme sistemini etkileyici özellikleri yanında ayrıca çok güçlü bir antioksidan olan ruşeym,her gün fırından aldığınız o mis kokulu sıcak ekmeklerde YOK!!!..

Kısaca ekmeğin,tam buğday unu,ekşi maya,su ve kaya tuzundan başka bir madde içermesi,asla kabul edilebilir bir durum değildir..Ekmek,gerçek maya ve gerçek undan yapılmalıdır,beslenmede yeri dolmaz bir kaynaktır,ekmek!

Tam buğday unu,protein,yağlar,vitaminler,karbonhidratlar ve mineral tuzlar içerir.

Eğer,tam buğday unundan yapılmış ekmek tüketiyorsanız,ekstradan ruşeym tüketmeniz gerekmez.Çünkü tam buğday unu,zaten ruşeym içerir..

Beyaz un,buğdayın embriyosundan ve kepeğinden ayrılmasıyla elde edilir...

Hala beyaz ekmek tüketmekte ısrarcı kalacak mısınız?

Katledilmiş bir undan yapılmış kof ve zararlı beyaz ekmeği yemektense,makarna ve bazlama(kendiniz yapın..)tüketebilir,yanı sıra,güvenilir bir kaynaktan edineceğiniz buğday tanelerini filizlendirebilir,sağlığınız için vücudun gereksindiği,hemen hemen bütün vitamin ve mineralleri,bir öğünde sağlayabilirsiniz!

Kesinlikle inanıyorum;endüstriyel,sanayi tipi hazır besin firmaları ve kimyasal ilaç firmaları,el ele,kapitalist düzenin onlara sunduğu mükellef pasta dilimlerini,keyifle paylaşıyorlar...






Her yiyeceğin,her giysinin,her davranışın,her duygunun,olur olmaz biçimde bize dayatılmasına,nasıl yaşamamız gerektiği konusunda bu denli baskı altında olmamıza,izin veremeyiz!

Dünya ve insanlık,o kadar büyük ve saygı değer ki,küçük ve basit oyunları olan küçük adamları yine yok edecektir,belki biz göremeyebiliriz :)

Bu denli dengesiz ve çürük bir yapıya kavuşan sistem,mutlaka yok olmalı :)

Aklımızla görelim,kalbimizle işitelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder