Translate

18 Ekim 2015 Pazar

En Etkili ve Doğal İlaç:SU





Uyanınca hemen bir bardak,yatmadan önce son kez bir bardak..Yapmamız gereken bu.Fakat ya unuturuz,ya üşeniriz,ya da o an için canımız hiç çekmez..Kahve,çay,bitki çayı tüketmekle asla su ihtiyacımızı gideremeyeceğimizi bile bile...

Ne yazmakla,ne tartışmakla bitecek gibi değil suyun faydaları.Ben de madde madde bunlardan bahsetmeyeceğim.

Kendi tecrübelerim doğrultusunda çarpıcı bir iki başlıktan bahsedip konuyu kapatacağım.Zira yine tecrübelerim doğrultusunda çok güvenilir bilgidir ki;hiç kimse,''su içmelisin''sözünü duyunca sık su içmeye başlamıyor!! Yine unutuluyor,yine boş veriliyor..

*Su başınız ağrıdığında,inanarak ve kana kana büyük bir bardak içtiğinizde,ağrıyı dindiriyor.

*Günlük ihtiyaç kadarını tükettiğiniz sürece(istikrarla) en geç bir ay sonunda bir kaç kg. kaybetmenizi sağlıyor.Bu konuda sabah ilk suyun sıcağa yakın ılık,limonlu ya da elma sirkeli olmasının çok büyük etkisi var!!

*Su,limon ve elma sirkesi;güçlerini birleştirdiklerinde,hiç tahmin edemeyeceğiniz konularda muhteşem performans sergiliyorlar.Sorun ne olursa olsun,çare olabiliyorlar,diyebilirim..Bu cümlemin fanatik bir biçimde arkasındayım..Sivilce,siyah nokta,cilt lekeleri,geniş
gözenekler,çatlak,egzama,stres,mide sorunları,iştah kapama,kilo verdirme,kepek giderme...Daha ne olsun :)

*Parasetamol ne yapıyorsa tıp literatüründe,su da o etkiyi gösterebiliyor.Ateş düşürüyor,öksürük şurubu dahi oluyor..

*Kışın üşümekten dolayı idrar yolları sorunlarından dahi bol bol su içerek kurtulunuyor!

''Hasta Değil,Susuzsunuz'' isimli kitap bu konuda en güzel,en değerli kaynak..
(Dr.F.Batmanghelidj)

**Tabii bir de suyu alkali tüketmek var.Alkali su,normal suya kıyasla çok daha fazla oksijen içeriyor.Kanın asidik olması hastalıklara kapıları açarken,alkali olması da şifa ve mutluluk kapılarını açıyor.

Ama alkali,ama normal;gün boyunca en az bir buçuk litre su içersek,bedenimize çok büyük iyilik ederiz!Bol limonlu,naneli,meyve dilimli,elma sirkeli...Nasıl cazip gelecekse,zevkimiz belirlesin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder